HandBoogSchutterij
Almere

zoek in de website

Wat is boogschieten

Handboogschieten is een combinatie van spanning (spannen van de pees) concentratie (het richten) en ontspannen (loslaten van de pijl), deze factoren hebben ertoe geleid dat boogschieten vaak een onderdeel vormt van de activiteiten tijdens management- of teambuildingstrainingen. Meer en meer wordt ook op vakantieparken de mogelijkheid geboden kennis te maken met deze sport.


De handboogsport is bij uitstek een individuele sport, de schutter achter de boog is zelf helemaal verantwoordelijk voor de prestatie, een misser is haar/zijn misser zoals ook elke roos zijn/haar prestatie is. Toch speelt het teamelement een belangrijke eigen rol. Veel wedstrijden gaan over teams, de gezamenlijke score van enkele individuen.


Door het individuele karakter van de handboogsport kan iedereen die dat wil de sport beoefenen, meisjes, jongens, mannen en vrouwen in de leeftijd van 10 tot over de 88 jaar.
In principe zijn er weinig redenen om deze Olympische sport niet te kunnen beoefenen. In een rolstoel of staand tegen een kruk, voor vele belemmeringen is een oplossing te bedenken.
Men sport voornamelijk tegen zichzelf waardoor het niet of nauwelijks uitmaakt wat je buurman of buurvrouw aan de meet (schietlijn) voor resultaat behaald.


Er is slechts één (1) strenge eis voor elke deelnemer aan de handboogsport, jong en oud; dit is de regel Veiligheid altijd voorop! Vanaf het begin krijgt iedereen dit mee. Ongevallen en blessures komen daardoor gelukkig heel zelden voor.

Volg-ons-op-Facebook-Banner
instagram-logo

Forum Nieuws

elzinga

NIX18

nix_web
tijdens wedstrijden en trainingen
voor alle aanwezigen 

Bezoekers

Vandaag29
Gisteren46
Deze week400
Alle249853

feestje / clinic

Een verjaardag feestje of kennis maken met de handboogsport? Het kan bij de HBSA. Kijk hier wat mogelijk is.

contact

secretaris@hbsa.nl
penningmeester@hbsa.nl

Postadres:
Handboogschutterij Almere
Box A6832
Keurenplein 41
1069 CS Amsterdam

Kvk nummer: 40656131

Adres hal/veld

Bezoekadres:

Trekweg 2
1338 GA Almere-Buiten

036-5323549
Niemand aanwezig? Spreek wat in, we bellen terug